Amerikaans Mini Paard

Bambi is onze kleine dondersteen.

Bambi is een Amerikaans mini Paardje met dwerggroei!

Bambi is gelukkig bij ons en wij bieden Bambi wat ze nodig heeft!

Minipaardje Bambi
Minipaardje Bambi

 De American Mini

De American Mini is het meeste edele minipaard wat er op dit moment in de wereld bestaat. Ze bezitten een luxe Arabische uitstraling en een zeer fijne bouw. De American Mini is na de Falabella het meest bekende miniatuurpaardenras. De paardjes zijn ontstaan door kruisingen met kleinere mini Shetlandpony’s en Welsh, Hackney, Falabella of Appaloosa pony’s. De gemiddelde hoogte van de American Mini is ongeveer 85 centimeter, door hun hoogbenigheid lijken ze vaak groter.

Het karakter van de minipaardjes verschilt naar gelang het ras waarmee ze gekruist zijn. De echte mini ‘paardjes’ hebben het karakter van een groot paard. Werkwillig, leergierig en temperamentvol. De kleine paardjes zijn niet altijd geschikt voor kinderen hetgeen men vaak denkt. Het zijn echte paardjes waar men goed mee om dient te gaan en niet slechts als knuffel of levend speelgoed kan gebruiken. Minipaardjes zijn te fijn om op te rijden maar aangespannen rijden voor een licht wagentje lukt best.

.
De verzorging van een minipaard is hetzelfde als die van een groot paard. Ze vereisen geen bijzondere behandeling. (hoewel van echte Falabella’s wordt gezegd dat zij meer bescherming nodig hebben tegen slechte weersomstandigheden) ’s Zomers kunnen de paardjes de hele dag in de weide mits ze een schuilplaatsje hebben voor extreme hitte of langdurige regenval. Bij voldoende gras of hooi is bijvoeding niet nodig. In de winter hebben de paardjes iets meer beschutting nodig en bijvoeding in de vorm van brokken en hooi. Minipaardjes moeten net als grote paarden regelmatig bekapt, ontwormd en ingeënt worden. Daarnaast houden ze ervan veel aandacht te krijgen en vaak lekker gepoetst te worden.   

Bambi 3

bambi met schaap

camera11
Fotopagina klik