Franse hangoren

Bij ons op de kinderboerderij wonen schitterende Franse Hangoren. Kijk eens op  www.oranjefransefangoren.nl. Wij hebben niet zomaar voor een konijnenras gekozen maar voor een mooie groot ras, de Franse hangoor. Franse Hangoren zijn van nature lieve sociale konijnen die absoluut niet snel happen! Een ideaal konijn dus voor kinderen.

Luuk konijn

Het nodigt niet snel uit om een konijn van 6 a 7 kilo even op te tillen dus leren wij de kinderen het konijn in zijn waarde te laten en heerlijk te kroelen met het dier op konijn hoogte. Het konijn vind dit dan ook veel prettiger en kan er zelf voor kiezen om weg te gaan als hij geen zin meer heeft! (in de natuur word een konijn allen opgetild als hij opgegeten word!! ) Bij ons op de kinderboerderij leeft een groep van 10 Franse Hangoren in de grote konijnen verblijf met ren! Hier mogen de kinderen bij en de konijnen aaien.

Buitenren-Franse hangoor-Huisvesting_PNG

De andere konijnen leven in grote hokken meestal per 2 (wel net zo gezellig) en hier fokken we af en toe een nestje mee. We hebben diverse kleuren Franse Hangoren en fokken na aanvraag! Dit houd in dat we er zeker van zijn dat alle konijntjes die er geboren worden ook werkelijk een goed plekje krijgen als ze moeders mogen verlaten. We hebben diverse bloedlijnen en fokken alleen met de dieren die in goede conditie zijn. Alle dieren worden ingeent en krijgen alles wat ze nodig hebben.

Als we de rammen of voedsters  niet meer in willen zetten voor de fok, introduceren we ze in de groep konijnen in het buitenverblijf. Hier mogen ze dan de rest van hun konijnen leven wonen en ravotten.

 

2

Huisvesting franse hangoor

 

IMG_1655

IMG_7387

 Jan en Jesse kl