Huisregels

Huisregels

Voor het behoud van rust en natuur heeft Kinderboerderij de Vechtse Hoeve een aantal huisregels. Deze regels zetten we hieronder voor u op een rijtje.

Dieren

Op de kinderboerderij lopen veel verschillende dieren rond. Het spreekt voor zich dat u alle dieren met respect behandelt. De omgang met deze dieren is op eigen risico. Alstublieft niet achter de dieren aanrennen of opjagen. Daar worden ze erg onrustig van. Loop gewoon rustig naar ze toe en als ze dan blijven staan of naar je toe komen, kun je ze lekker aaien.

(Vraag eerst even of je in de weides mag)

geiten

 

Dieren niet voeren
De dieren op onze boerderij mogen niet gevoerd worden met meegebracht voedsel door bezoekers. Waarom niet voeren?

 

  • Verkeerd voedsel: soms krijgen de dieren verkeerd voedsel dat niet geschikt voor ze is. Zoals koekjes of crackers voor de geiten of beschimmeld brood bij de konijnen. Hier kunnen de dieren erg ziek van worden.
  • Eigen dieet: alle dieren op de boerderij krijgen een eigen dieet dat afgestemd is op wat het dier nodig heeft. Daarnaast is het belangrijk dat de dieren het voer in de juiste hoeveelheden krijgen zodat ze niet te dik worden of last van hoefbevangenheid krijgen

 

Foto’s

Tijdens activiteiten in en rond Kinderboerderij de Vechtse Hoeve worden regelmatig foto’s gemaakt. Een deel van deze foto’s wordt gebruikt voor publicitaire doeleinden en/of geplaatst op de website van Kinderboerderij de Vechtse Hoeve. Wij vragen ten allertijden toestemming voor het gebruik van deze foto´s

 

Wij gaan echter zorgvuldig om met de belangen van afgebeelde personen.

Eenieder die desondanks bezwaar heeft tegen het gebruik van een bepaalde foto, verzoeken wij contact op te nemen met ons  De foto zal op diens verzoek worden verwijderd.

Geen asiel

Kinderboerderij de Vechtse Hoeve is geen asiel. Het aantal dierverblijven is afgestemd op het aantal aanwezige dieren. We nemen geen dieren aan en zet a.u.b. geen konijntjes over het hek.

Deze dieren worden dan door wilde konijntjes gedekt en moeten dan door ons weggevangen worden en afgevoerd .

Als u zelf van plan bent om een huisdier te nemen, denk dan eerst goed na over al het werk en de kosten dat een dier met zich meebrengt.

Huisdieren

Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan. Met uitzondering van Hulphonden!

Kinderen onder begeleiding

Volwassenen dienen hun eigen kinderen in de gaten te houden. De meeste dieren zijn erg lief, maar ze kunnen net als mensen ook wel eens een slecht humeur hebben of ondeugend zijn. Bovendien is er veel water aanwezig in het gebied.

Privé

Op sommige deuren treft u een bordje ‘privé’ aan. Deze ruimten zijn enkel bedoeld voor medewerkers van Kinderboerderij de Vechtse Hoeve. Houdt u hier rekening mee.

Voetgangersgebied

Park Vechten Stein is een voetgangersgebied. Auto’s kunnen geparkeerd worden op de parkeerplaats, fietsen in de aanwezige fietsenrekken

IMG_5409