Huisregels

Huisregels

Om het ook voor de dieren leuk te houden heeft Kinderboerderij de Vechtse Hoeve een aantal huisregels. Er mag heel veel als de dieren er maar geen last van hebben. Kuikentjes lopen vol vertrouwen achter moeder kip aan, het is dus niet de bedoeling om de kuikentjes te vangen en op te tillen. Ze  raken ze hun moeder kwijt en de kans is groot dat ze dan door een kauw of een kraai gepakt worden. Moeder kip beschermd haar kuikens maar dan moet ze daar wel de kans voor krijgen.

Als je een handje voer uit de voerautomaat koopt komen de kipjes en eendjes naar je toe en zullen misschien wel uit je hand eten! Dit is veel leuker, zo kan je ze van heel dicht bij zien en de dieren genieten van een heerlijk handje graan.

Op de kinderboerderij lopen veel verschillende dieren rond. Het spreekt voor zich dat u alle dieren met respect behandelt. De omgang met deze dieren is op eigen risico. Alstublieft niet achter de dieren aanrennen of opjagen. Daar worden ze erg onrustig van. Loop gewoon rustig naar ze toe en als ze dan blijven staan of naar je toe komen, kun je ze lekker aaien. (IVM de beperkingen mag je niet in de weide’s)

geiten

Corona maatregelen

Bij iedereen zijn de corona maatregelen inmiddels wel bekend! Ook bij ons gelden de landelijke regels. U bent hier zelf verantwoordelijk voor!

Dieren niet voeren
De dieren op onze boerderij mogen niet gevoerd worden met meegebracht voedsel door bezoekers. Waarom niet voeren?

  • Verkeerd voedsel: soms krijgen de dieren verkeerd voedsel dat niet geschikt voor ze is. Zoals koekjes of crackers voor de geiten of beschimmeld brood bij de konijnen. Hier kunnen de dieren erg ziek van worden.
  • Eigen dieet: alle dieren op de boerderij krijgen een eigen dieet dat afgestemd is op wat het dier nodig heeft. Daarnaast is het belangrijk dat de dieren het voer in de juiste hoeveelheden krijgen zodat ze niet te dik worden of last van hoefbevangenheid krijgen

Foto’s

Tijdens activiteiten in en rond Kinderboerderij de Vechtse Hoeve worden regelmatig foto’s gemaakt. Een deel van deze foto’s wordt gebruikt voor publicitaire doeleinden en/of geplaatst op de website van Kinderboerderij de Vechtse Hoeve. Wij vragen ten allertijden toestemming voor het gebruik van deze foto´s. Wij gaan echter zorgvuldig om met de belangen van afgebeelde personen.

Eenieder die desondanks bezwaar heeft tegen het gebruik van een bepaalde foto, verzoeken wij contact op te nemen met ons  De foto zal op diens verzoek worden verwijderd.

Huisdieren

Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan. Met uitzondering van Hulphonden! Wel graag met hesje aan!

Kinderen onder begeleiding

Volwassenen dienen hun eigen kinderen in de gaten te houden. De meeste dieren zijn erg lief, maar ze kunnen net als mensen ook wel eens een slecht humeur hebben of ondeugend zijn.

Privé

Op sommige deuren treft u een bordje ‘privé’ aan. Deze ruimtes zijn enkel bedoeld voor medewerkers van Kinderboerderij de Vechtse Hoeve. Houd u hier rekening mee.

Voetgangersgebied

Park VechtenStein is een voetgangersgebied. Auto’s kunnen geparkeerd worden op de parkeerplaats, fietsen in de aanwezige fietsenrekken Wij hopen dat u begrip heeft voor onze huisregels.

IMG_5409

Geef een antwoord