Melanie Klap

Mijn naam is Melanie klap. Ik ben 19 jaar oud.

Ik zit op het Wellant College in Houten. Daar heb ik de opleiding dier en zorg niveau 2 gedaan en heb die behaald. Nu doe ik dier en zorg niveau 3. Ik vind het een leuke opleiding, omdat ik het super leuk vind om met dieren te werken.

Ik loop al 5 jaar op de kinderboerderij rond. Ik ben er als vrijwilligster begonnen. Toen ik een stage moest hebben voor school ben ik naar de kinderboerderij gegaan. Dus ik vroeg of ik daar stage mocht lopen, het antwoord was ja. Ik heb daar een paar keer stages gelopen, ondertussen was ik ook nog vrijwilligster. Na al mijn stage periodes ben ik in het team gegroeid. Ik heb 3 jaar lang buiten geholpen met de diertjes verzorgen. Na die 3 jaar ben ik gestart als vaste kracht op de zaterdag om de kinderboerderij te draaien. Zo hadden Chris en Claudine een lekker dagje vrij. Ik werk ook in de vakanties, zodat Chris en Claudine lekker op vakantie kunnen.

Chris is een hele gezellige man, hij praat aan 1 stuk door af en toe. Hij kan hele leuke grapjes maken.

Er zijn ook al wat dieren van ons heen gegaan, wat ik soms ook wel wat lastiger vond. Ik had met sommige dieren een hele goede band opgebouwd. Elk jaar krijgen we wel is kalfjes te logeren, als ze te groot worden voor op de kinderboerderij gaan ze naar hun nieuwe huisje toe.

Ik heb veel mensen leren kennen in die tijd. Er zijn veel mensen weg gegaan, maar er zijn nu ook weer wat nieuwe stagiaires bij gekomen. Er is in die 5 jaar tijd veel veranderd op de kinderboerderij. Er zijn veel lammeren(schapen en geiten) geboren. Ik heb ook daarmee geholpen om de lammeren op hun pootjes te zetten. In het 4de jaar kwam Lotte erbij, een heel gezellig meisje waar ik goed mee kan opschieten. Als er een verjaardag was op zaterdag dan deed ik die ook. Dat was wel leuk om te doen, alleen soms een beetje druk. Het is nu ook een beetje hectisch i.v.m. geld inzamelen voor het nieuwe hoofdgebouw. Zelf ga ik langs de deuren om geld op te halen voor de kinderboerderij. Ik heb ook al 2 planken gesponsord voor het hoofdgebouw.

 

Ik heb het echt super naar mijn zin op de kinderboerderij, ik wil er ook nog wel even blijven.

Het is ook een leuke plek voor jong en oud. We werken met verschillende mensen, er mogen ook mensen met een beperking komen.